logo scf OLIMPÍADES INTERNACIONALS de FÍSICA
FASE CATALUNYA
Any 2024
logo rsef
Informació

Benvolgut/da,

 

El 51 convocats per participar en la prova presencial poden veure les seus on es fan aquí.

Cadascú pot triar lliurement on presentar-se, ara be en el correu que hauran rebut se'ls hi indica quina és per nosaltres la més adequada. Si volen canviar hauran de fer-nos-el saber abans del dijous 29 de febrer per a una millor organització de les proves.

Els menors d'edat han de portar l'autorització paterna per ser lliurada abans del començament de la prova.

El divendres 9 de febrer a la tarda va tenir lloc la prova test de la fase telemàtica de l'Olimpíada de Física.

Es van inscriure 246 participants i s'hi van presentar 221, que van haver de contestar 30 preguntes en 75 minuts. Tots menys dos van lliurar les respostes a temps

Estem davant l'assistència més gran mai en l'Olimpíada de Física Catalunya, i l'organització vol agrair la participació de tants nois i noies, així com de la quasi setantena de professors i centres educatius.

Els resultats del test són força positius, ja que la puntuació mitjana és de 5.76 sobre 10,

L'organització, vistos els resultats, va decidir posar la nota de tall en 6.50, la qual cosa vol dir que tots aquells participants que van obtenir una puntuació superior a 6.50, en blau en el llistat, van ser convocats a participar el pròxim divendres 16 de febrer en la segona part de la fase telemàtica.

La segona prova telemàtica va tenir lloc el divendres 16 de febrer de 6:30 a 9:30 del vespre. Dels 86 seleccionats per participar-hi, es van presentar quasi 75, que van haver de resoldre i enviar mitjançant el Moodle quatre problemes, un d'ells de caràcter experimental.

Ja s'han penjat a la web els seus enunciats, així com els resultats numèrics de cadascun d'ells.

Ja es pot consultar aquí les qualificacions i el llistat dels participants cridats a realitzar la prova presencial, que tindrà lloc l'1 de març en diferents seus universitàries arreu Catalunya. També es donaran a conèixer tots els detalls d'aquesta prova presencial.

En el llistat hi consta la puntuació del test i la dels problemes, ambdues sobre 10. La puntuació global es calcula amb un 30% de pes al test i un 70% als problemes.

La puntuació mínima per poder participar en la fase presencial s'ha establert en 5.00, i per tant 51 dels 246 inscrits són cridats a participar-hi.

L'objectiu de la fase presencial és escollir els membres de la delegació catalana a l'Olimpiada Española de Física. La tria serà mitjançant una puntuació obtinguda amb un 20% de la fase telemàtica i un 80% de la fase presencial.

Només poden participar en la fase espanyola un màxim de dos representants del mateix centre, en cas que entre les tretze millors puntuacions hi hagi tres companys, un d'ells serà substituït pel següent de la llista.

Aquesta informació s'enviarà per mail a tots els cridats a participar en la prova presencial.

 

 

Per veure els centres on es fa la prova presencial, aneu aquí.

Podeu consultar la puntuació del test aquí.

Podeu consultar la puntuació dels problemes aquí.

 

Núria Fuster
933248583
Darrera actualització
26 de febrer de 2024
1:47:44
Webmaster
Inici