logo scf OLIMPÍADES INTERNACIONALS de FÍSICA
FASE CATALUNYA
Any 2024
logo rsef
Informació

La inscripció ja està tancada. La primera prova telemàtica (test) es va fer a la tarda del 9 de febrer.

La segona prova es va realitzar el divendres 16 de febrer, també va ser telemàtica. Dels 86 cridats a participar-hi, se'n van presentar uns 70, que van lliurar quatre problemes per ser qualificats.

El problemes d'aquesta fase es poden comsultar aquí.

Les qualificacions de la fase telemàtica: test, problemes i global ja es poden consultar aquí.

Ja es pot consultar els llocs on es desenvoluparà la fase presencial, prova que tindrà lloc l'1 de març per la tarda en les universitats de Barcelona (UB), Girona (UdG), Lleida (UdL) i Rovira i Virgili (URV) (Tarragona).

Els seleccionats també rebran tota la informació per correu.

Si hi ha preguntes o dubtes, podeu enviar un mail a olimpiada@scfisica.cat

 

 

Benvolguts i benvolgudes,

La Societat Catalana de Física (SCFísica) té el plaer d'anunciar la realització de les proves per a seleccionar els representants catalans a la fase espanyola.

Amb l'objectiu de facilitar la participació, enguany les proves també es realitzaran en dues fases. La primera, telemàtica i oberta a tothom, i la segona, presencial, amb els escollits de la primera.

La prova telemàtica també es farà en dues parts. La primera serà un test d'una trentena de qüestions i es durà a terme emprant la plataforma Moodle de XTEC el pròxim divendres 9 de febrer de 7 a 8 de vespre. Aquells que superin un nivell a determinar hauran de presentar-se a la segona part, fent ús de la mateixa eina, per resoldre un parell de problemes. Aquesta segona part tindrà lloc el divendres 16 de febrer a dos quarts de set amb una durada prevista d'un parell d'hores.

La prova presencial serà l'1 de març en diferents seus per facilitar el desplaçament als participants. L'horari i les seus ja s'anunciaran més endavant.

La fase espanyola, Olimpiada Española de Física (OEF), es realitzarà a Granada del 4 al 7 d'abril, i hi podran participar 13 representants catalans que hauran de competir amb els més de cent estudiants de tota Espanya. La SCFísica es fa càrrec de totes les despeses del viatge, l'allotjament va a càrrec de l'organització granadina.

LInternational Physics Olimpiad (IPhO) tindrà lloc a Isfashan (Iran) del 21 al 29 de juliol. L' Olimpiada Iberoamericana de Física (OIbF) serà a Mèxic al setembre. Totes les despeses van a càrrec de la Real Sociedad Española de Física (RSEF).

En la inscripció es proporcionan el codi i la paraula de pas per accedir al Moodle.

La inscripció es pot fer en aquesta mateixa pàgina web http://scfisica.cat/olimpiada, una mica més avall, des del divendres 26 de gener.

L'any passat a la fase espanyola, dotze dels tretze participants catalans van obtenir algun premi, destacant les tres medalles d'or i en particular un primer lloc. En la delegació espanyola a l'IPhO van anar-hi dos catalans i van aconseguir medalla de bronze cadascú d'ells. El català que va participar en l'OIbF va obtenir una menció d'honor.

Próximament obrirem un canal de comunicació amb el professorat de física. La seva tasca és importantíssima per mantenir l'alt llistó en els resultats aconseguits en els darrers anys i voldríem aprofundir en la preparació de tots els participants en les distintes fases de les olimpiades de física, la qual cosa també implicaria l'ensenyament de la Física en l'àmbit preuniversitari. Si us plau, esteu atents a les novetats que aniran anunciant-se en aquesta mateixa web.

 

La Comissió Organitzadora

Informació pel professorat    Informació sobre la prova presencial
Resultats de la fase telemàtica    Resultats del test
Més informació    Anunci Olimpíada 2024
Cartell Olimpíada 2024    Convocatòria de la prova presencial
RSEF    IPhO
OIbF    Temari de l'OIF
Proves d'anys passats    Normes estatutàries de l'OIF

Aquesta web no utilitza cap mena de cookies, la gestió de la informació es fa utilitzants eines propies de HTML.

Tota la informació subministrada és responsabilitat de la SCFísica i de l'empresa que gestiona el servidor. La informació es pot utilitzar només per analísis estadístics propis. Mai es traspassarà cap informació fora de l'àmbit de l'IEC sense autorització de les persones involucrades, i en qualsevol cas només ho serà per la seva participació en altres activitats.

Núria Fuster
933248583
Darrera actualització
26 de febrer de 2024
1:30:13
Webmaster